Materialele Noastre

Designerii noștri sunt în continuă căutare de materiale naturale, plăcute la atingere, potrivite pentru pielea sensibilă a copiilor. Hăinuțele pe care le producem sunt din fibre naturale și sustenabile: lână merinos super fină, cu certificare ZQ și alte materiale naturale precum bumbac organic certificat GOTS și Oeko-Tex sau Tencel. 

Proprietățile acestora se regăsesc mai jos:

Lâna merinos este o resursă naturală și versatilă. Această poate fi prelucrată în multiple moduri: pânză, stofă, jersey, rib etc. Noi preferăm lână tricotată (jersey și rib) pentru haine care pot fi purtate direct pe piele. 

Aeastă este cu atât mai moale și plăcută cu cât firul din care este țesut materialul este mai lung și mai subțire. Din acest motiv, veți găși pe piață lână merinos mai aspră sau mai moale, desigur prețul materiei prime diferă și astfel se justifică prețul crescut pentru un produs de calitate superioară.

Lână noastră merinos este de origine din Nouă Zeelandă, țară cu cea mai mare experiență în producerea acestei țesături.

Moale –  Lână Merino se dovedește a fi încântătoar de moale datorită fineței sale. Acesta variază de la 14.5 la 23.5 microni, în timp ce un fir de păr uman este de 30 microni grosime! Fibrele fine de lână Merinos se pot îndoi mult mai mult decât fibrele de lână mai grosiere. Țesătură de lână Merinos de înaltă calitate nu necesită înmuiere sau balsam. Este de 3 ori mai moale decât mătasea naturală.

Elastică – Țesăturile din lână merinos lasă corpul să se miște liber datorită structurii lor moleculare. Fibră poate fi întinsa în condiții de siguranță de la 25 la 30% din lungimea să naturală. Acesta își va recăpăta formă originală după întinderea până la 50% din lungime atunci când este umed! Veți fi surprinși să aflați că lâna merinos este de 5 ori mai elastică decât bumbacul.

Absorbantă – Cunoscută pentru calitățile sale de absorbție a umezelii, lână merinos este, de asemenea, rezistentă la apă. Ea absoarbe până la 30% din greutatea sa lăsând incă senzația de uscat datorită structurii în scară a fibrelor. Lână este perfectă pentru orice tip de climă și condiții meteorologice, deoarece absoarbe umezeala din mediul umed și îl eliberează în atmosfera uscată.

Călduroasă și răcoroasă – Deoarece țesăturile din lână merinos au conductivitate termică scăzută, acestea permit un control al climei încorporate. Fibră încorporează  anumite “buzunare de aer” care mențin echilibrul termic.. Un izolator natural, lână este purtată de beduini în Deșertul Sahara și utilizată pe vreme rece în același scop – reglarea temperaturii corpului.

Hipoalergenica – Lână merinos este benefică pentru persoanele care suferă de alergii și astm și este foarte important să alegeți o lână cât mai fluidă.

Bumbacul nostru este fie certificat GOTS (de către CERES-082) sau OEKO-TEX 100, care sunt standarde internaționale și care reprezintă o asigurare a calității și a modului de obținere a acestora. Pentru mai multe informații puteți accesa linkurile https://www.oeko-tex.com/ și https://www.global-standard.org/de/information-centre/gotsfilm.html.

Bumbacul organic a fost definit în multe feluri. Bumbacul cultivat fără a utiliza substanțe chimice sintetice, fie ca pesticide, fie ca promotori de creștere, sprijinind astfel biodiversitatea și ciclurile biologice, poate fi denumit bumbac organic. Acesta este cultivat pe terenuri care au fost în antecedent tratate dar li s-a acordat suficient timp (cel puțin trei ani) pentru îndepărtarea tuturor reziduurilor toxice utilizate anterior pe acestea. Bumbacul provine de la plante originale, adică plante care nu sunt modificate genetic și care nu au fost tratate cu substanțe chimice în timpul prelucrării și ambalării. Nu dăunează solului, are un impact mai mic asupra aerului decat bumbacul obișnuit și consumă cu 88% mai puțină apă și cu 62% mai puțină energie. 

Bumbacul organic este o fibră prietenoasă cu pielea, liniștitoare și cea mai inofensivă fibră naturală. În timp ce bumbacul convențional poate fi uneori iritant pentru pielea nou-născutilor, bumbacul organic este materialul ideal pentru protejarea și curățarea acestora, pentru  haine și așternuturi pentru pătuț.

Bumbacul este o fibră rezistență în timp, la purtări și spălări multiple și permite o varietate mare de culori, motiv pentru care este deseori alegerea creatorilor de haine.

Când cumpărați bumbac organic investiți în conservarea apei, într-un  aer mai curat, un sol mai bun și un trai decent agricultorilor. Prețul pentru bumbac organic este, prin urmare, uneori, dar nu întotdeauna, mai mare. Cu toate acestea, odată cu creșterea cererii, vor fi disponibile mai multe opțiuni. 

Tencel

Tencel este un nume de brand pentru un set de fibre numite lyocell și modal. Aceste fibre sunt cunoscute pentru senzația extrem de plăcută pe care o lasă la atingere și sunt utilizate pe scară largă în mod durabil.

Tencel este obținut, similar cu raionul (vâscoză), din pulpă de lemn. Marea diferență este că raionul necesită mai multă energie și substanțe chimice pentru a fi produs. Tencel, pe de altă parte, folosește substanțe chimice mai puțin toxice care sunt reciclate în acest proces, deci există deșeuri minime. De asemenea, utilizează lemn din pădurile cultivate în acest scop.

Tencel este o fibră foarte populară în principal pentru moliciunea sa. Țesătura din Tencel are de asemenea, drapaje excelente, nu se șifonează cu ușurință, și reține vopseaua bine, astfel încât se poate vopsi în culori vibrante. Este respirabil și gestionează bine umiditatea, astfel încât ajută la reglarea temperaturii. Aceste caracteristici îl fac deosebit de popular pentru brandurile de îmbrăcăminte și lenjerie de pat. Uneori Tencel este amestecat cu alte fibre pentru a spori senzația de finețe a tesătuirii nou obținute.