Lână ZQ

Suntem mândre că hăinuțele noastre sunt create din fibre sustenabile: 80% lână merinos super fină, cu certificare ZQ și 20% din bumbac organic certificat GOTS și Oeko-Tex, sau Tencel.

Suntem unul dintre puținii producători de îmbrăcăminte pentru copii din lână merino premium 100% superfină din România. Pentru fiecare colecție de sezon, ne aprovizionăm cu cea mai bună lână merinos din fermele montane din Nouă Zeelandă (prin amabilitatea prietenilor noștri de la ZQ Merino), așa încât hăinuțele Josette au puteri magice.

Merinos este una dintre cele mai vechi rase de ovine din lume, producând lână extrem de moale și versatilă. Lână Merinos este respirabilă și absorbantă de umiditate, făcându-o potrivită pentru toate anotimpurile și pentru o varietate de utilizări.

Noi iubim lâna merinos dintr-o multitudine de motive, în special datorită versatilitatii și proprietăților hipoalergenice, făcându-o alegerea perfectă pentru haine pentru copii și bebeluși.

Lână ZQ Premium Merinos este produsă în parteneriat cu ZQ, liderul mondial pentru lână etică. ZQ reprezintă lâna de alegere pentru mărci de clasă mondială și reprezintă calitate, durabilitate și conexiune, de la fermierii ZQ până la comunitatea noastră. Acest lucru ne permite să urmărim lâna merinos până la fermele sale de sursă, conectându-ne la valorile, viziunea și sistemele de agricultură etică care au intrat în producția sa. Considerate gardieni ai mediului, fiecare dintre aceste ferme ZQ menține contracte individuale de furnizare pe termen lung cu reprezentanții ZQ. Aceste contracte oferă prețuri rentabile pentru fermieri, ceea ce înseamnă că sunt capabili să producă fibre „adecvate scopului”, să fie recunoscuți pentru valorile lor și pentru sistemele etice de cultivare și să aibă stabilitate a veniturilor. Ne place că aceste contracte ZQ ne oferă certitudinea că materialul nostru este consecvent în ceea ce privește calitatea fibrelor, trasabil la sursă, respectă criteriile de protejare a mediului și aderă la bunăstarea animalelor și responsabilitate sociale.

Lână noastră merinos ZQ este pregătită pentru noi de o companie de patrimoniu, cu sediul în Nouă Zeelandă, cu peste 50 de ani experiență. Această fabrică este partener al sistemul Bluesign (furnizori de solutii sustenabile pentru fabrici) și oferă o garanție de performanță MAPP. Această companie aderă, de asemenea, la practicile de responsabilitate socială bazate pe standardul internațional de responsabilitate socială SA8000, care oferă standarde de siguranță și bunăstare pentru lucrători. Acestea includ locuri de muncă sigure și condiții de muncă sănătoase, un salariu decent, o conștientizare sporită a drepturilor lucrătorilor, precum și relații sporite cu conducerea și mai mult aport în luarea deciziilor la locul de muncă. Practicile de sănătate și siguranță ale companiei respectă, de asemenea, cerințele administrației locale atât pentru birouri, cât și pentru locațiile de producție.

Felul în care arată și se simte lână pe piele este determinat de modul în care aceasta este prelucrată, dar și de calitatea firului. Cu cat firul de lână este mai lung și există o omogenitate mare în lungimea firelor, cu atât țesătura va fi mai moale si mai fluidă.

Țesătura rezultată ZQ Premium Merino din aceste parteneriate este un tricot super moale 100% merino, de 18,9 microni certificată OEKO-TEX, tricotat cu un singur fir și știm că vă va plăcea.